Get Adobe Flash player

Äänestys

Suosikkisaalis 2014 elokuu-joulukuu

hauki - 12.5%
meritaimen - 18.8%
kuha - 37.5%
ahven - 6.3%
siika - 12.5%
lohi - 12.5%
muu - 0%

Total votes: 16
The voting for this poll has ended on: 31 Dec 2014 - 00:00

Tilaa uutiskirje

Nimi:
Email:

Saalismatkojen arvopohja

 

Kestävällä tavalla

Kalakannan riittävyys ei ole itsestäänselvyys vesistöissämme. Voimme omilla toimillamme vaikuttaa siihen, kuinka hyvin kalasaaliit riittävät tänään ja tulevaisuudessa, lapsillemme ja heidän lapsilleen.

Olen vastuullisena kalaoppaana sitoutunut vahvasti siihen, että kalaa pyydetään kestävällä tavalla. Se tarkoittaa, että saaliista otetaan kotiin vietäviksi ainoastaan ruokakalat. Pääosa saaliskaloista pääsee siis jatkamaan elämäänsä ja ilahduttamaan kenties seuraavia kalastajia. Opastan ja perustelen tarkkaan, miksi saalista tulee käsitellä aina varoen, suuret yksilöt eivät ole saaliina itsetarkoitus. Päinvastoin, soisimme niiden jatkavan hienoa geeniperimäänsä.

Tärkeintä ovat kokemukset, muistot ja elämykset upeassa luonnossamme.


Asiakasta opastaen

Järjestän kalaretket asiakkaita etukäteen kuunnellen. Tärkeää on, että he voivat irrottautua arjesta ja nauttia ulkoilmasta säästä riippumatta. Turvallisuus ja opastus ovat ykkösasioita. Haluamme nauttia elämyksistä vastuullisesti käyttäytyen. Kalaretkelle ovat tervetulleita kokemattomatkin kalastajat, nuoremmat ja ikääntyneemmät, naiset ja miehet.

Jos aikaa on riittävästi, suunnistamme kalaretken kauemmaksi kaupungin valoista.

Kokemus siiman äkkinäisestä kiristymisestä ja vieheen päässä armottomasti vastaan hangoittelevasta saaliista on aina pysäyttävä. Toki malliksi otamme yleensä pari kalaa: hauki, kuha tai ahven ovat maukkaita ja kaikki hyvin erilaisia kaloja. Opastan kalojen käsittelyä ja fileoin kalastajille mukaan annokset kotiin vietäviksi.

Ja toki joskus harvinaisen upea köriläs voi löytää tiensä taitavan käsityöläisen tiloihin täytettäväksi, minkä jälkeen se saa paikkansa vaikkapa ylpeän pyytäjän takkatuvan seinälle…


Vastuuta tuntien luonnon ehdoilla


Teemme kalaretkemme pääosin Suomenlahden upeaan saaristoon. On harvinainen etuoikeus kokea sen kallioiset saaret ja kirkkaan poukamat. Tunnemme vastuumme täällä liikkuessamme.

Valitsemme levähdys- ja eväspaikoiksemme tuttuja, mutta riittävän rauhallisia, siistejä ja oikein varustettuja kohteita. Kunnioitamme saaristossa ja rannoilla asuvien omia kalapaikkoja. Ymmärrämme, että tämä kaikki on yhteistä omaisuuttamme, ja olemme kaikki vastuussa siitä, millaiseksi sen jätämme jälkipolvillemme.

Ajankohtaista

Antti Anttila edusti Suomea historian ensimmäisessä World Predator Classic -kilpailussa, johon osallistuivat Euroopan parhaat kalastajat. Antti voitti henkilökohtaisen pronssin sekä joukkuekullan.

Katso videot

Sekä galleriassa kuvia


Saalismatkat herkullinen uusi Venemenu, tutki lisää


Koska haluamme käyttää parasta laatuvälineistöä ja tarjota sitä myös asiakkaillemme, käytämme maailmankuulun Boston Whalerin Montauk 190 -venettä. Lue lisää

Yhteistyössä